Лекар ми је због нарушеног психичког стања предложио, као деци која имају астму да мењају средину, тако и ја да мало променим средину.

Питао сам оног џивџана из Врњачке бање, како је тамо, каже гужве су велике, навалио народ па сам одустао. На аеродрому у Лађевцима нема никога.

После прележане короне, вакцине и ревакцине морам ипак слушати лекара.

Чачанским аутобусом идем до Београда користећи пензионерску повластицу, понећу и оне добијене витамине. Сићи ћу код Аде Циганлије да Николи оставим храну из родног краја, а онда на Зелени венац. Знам да ћу имати времена да одем до Москве – хотела Москве. Поподне имам аутобус за Сурчин, рекли су ми да одатле могу да летим за Африку. У Египту сам први пут био пре 35 година, сећам се како су они волели несврстану Југославију.

Египат је смештен на североисточној страни афричког континента, са обалом која се пружа дуж Средоземног и Црвеног мора. На 90 посто своје површине је пустињска земља. Некада је Египтом управљало 30 династија. Западна обала Црвеног мора дуга око 800 км пружа се од Суеца на Северу до границе са Суданом на југу, са туристичким центром Хургада прави је магнет за туристе читавог света. Карактеришу је топла клима и азурно чисто море које обилује коралним спрудовима и богатим подводним светом. Богата египатска култура оставила је трага и у овој области, па се у околини Хургаде налазе бројни споменици из доба фараона, Римљана, хришћанског и арапског периода.

У кофер сам ставио кратке панталоне, широке мајице које још могу да обучем, Чачанске новине, Чачански глас и као увек Дезерт колаче. У коферу као послужење – Чачански чипс од драгачевског кромпира.

Ал се некад добро јело током лета авионом, сада само суви сендвич. У проспекту Air Serbia, наишао сам на текст о томе да ће Стефан Миленковић одржати мастер клас у нашем Чачку

Негде сам прочитао да се по тржним центрима у Србији продаје млад египатски кромпир. Очекујем да ће преписана сунчана Афричка терапија да делује.

Слободан Чворовић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *