Novoosnovani Međunarodni Institut za mir kroz turizam organizovao je sastanak  u prostorijama Turističke Organizacije Srbije u Beogradu.Osnivač i predsednik IMIT-a za Srbiju od kraja aprila 2021. je dr Jovan Popesku.

Na sastanku su predstavljene buduće aktivnosti IMIT-a i date osnovne informacije o načinu njegovog funkcionisanja.Koncept mira obuhvata sedam dimenzija:– mir i spokoj u nama samima– mir sa drugima od naših najbližih suseda do suseda u globalnom selu,– saradnju među narodima,– mir sa prirodom našim zajedničkim dobrom planetom Zemljom– mir sa prošlim generacijama – kojim poštujemo svoje kulture, nasleđe dostignuća prošlih generacija,– mir sa budućim generacijama – kroz održive stilove života i ponašanja,– mir sa našim Stvoriteljem praktikovanjem univerzalnog principa svih vera i humanista: činite drugima ono što biste želeli da drugi čine vama, dovodeći nas povratno do mira i spokoja u nama samima.Sastanku u Beogradu prisustvovali su brojni turistički poslenici, ali  i turistički novinari.

Vlasnik TA „Čvorak“ iz Čačka, Slobodan Čvorović, saradnik TOS u prethodnih 30 godina, pozdravio je prisutne poklonivši im  primerke Srpskog narodnog kalendara  za  2021. godinu ali i novu  turističku mapu Čačka pod sloganom „Čačak vas čeka„.– Profesor Popesku je prihvatio predlog da se možda sledeći sastanak za mir u turizmu održi u Čačku ili Ovčarsko-kablarskoj klisuri – kaže Čvorović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *