Poslednjeg avgustovskog dana iz SC Mladost stiglo je saopštenje da je završena kupališna sezona na Gradskoj plaži. U saopštenju je još navedeno i da su „aktuelne vremenske prilike doprinele da sezona poput nekih prethodnih godina ne zagazi u septembar. Takođe su zatvorene i kapije gradskog bazena. U saopštenju se navodi i da su 31. avgusta podignute ustave na brani, čime je ispražnjeno jezero na gradskoj plaži.

Završena sezona na Gradskoj plaži

Mala grupa Čačana odlučila je da obeleži prestanak sezone kupanja na Moravi. Evo kako je nto izgledalo:

Budim se rano, već oko 5. Nigde ne žurim, ali i  šta ću u krevetu. Kuvam čaj i na vruću ringlu stavljam džezvu za kafu. Odlazim pod trem ispred agencije da pijem čaj sa ona dva leka koja mi je lekar prepisao.

Jutros me uhvatile briga i dilema,  pa ne znam ni kud ću, ni kad ću. Ne znam šta bih mogao da doručkujem: da li prženice, kačamak ili poparu. Razmišljam, imam mleka a i bajatog hleba za poparu, ali imam i neko jaje iz Prijevora, pa mogao bih prženice. Razmišljam – ni kačamak nije loša ideja za jutros. Zapitah se zašto ne bih napravio i kačamak i poparu i prženice. Ako se  zasitim od  svih tih mirisa,  poješću onoliko koliko mi  bude dovoljno, a  ostatak sačuvati….dug je  dan.

Nema još ni 7 sati, neke komšije idu na posao, a meni na telefon stiže poruka; mislim da je neka reklama, jer meni niko ni ujutru, ni uveče ne šalje ništa…

Poruka iz banke…

Sunce se nadmudruje sa ružama.

Na koncu života, ove ruže, kao po kazni, završiće u agencijskoj vazi.

Prevrćem po sećanju i gledam  mamce za ribu. Odlazim na  Moravu. Iz daljine osećam opor miris, a onda ugledah podignutu branu, a  Morava pobegla.

Red je da ispratimo leto … pravim pozivnicu i čekam moravce pod mojim tremom.

Dolaze, ali svi obučeni …. svi se smeju dok svira gitara.

A onda, gle čuda, kroz agencijsko dvorište zapliva riba!

Strašna riba sa Morave…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *