Vlasnik turističke agencije Čvorak iz Čačka Slobodan Čvorović,  zaputio se na još jedan sajam turizma.  Na putu za glavni grad Kube, promenio je nekoliko prevoznih sredstava.

kuba-čvorak-6

Krenuo je biciklom koju je iznajmio na punktu Javnog preduizeća „Parking servis“ i time otvorio ovogodišnju sezonu rekreativnog voženja bicikle po ulicama Čačka, što je i poruka svim Čačanima da vožnjom bicikle, a ne automobila, čuvaju zdravu životnu sredinu.

kuba-čvorak-5

Put je nastavio gradskim i potom međugradskim autobusom „Autoprevoza“ do Beograda, gde je sa aerodroma „Nikola Tesla“ poleteo na novi aerodrom u Istanbulu za koji se slobodno može reći da je novo svetsko čudo arhitekture i javnog saobraćaja.

kuba-čvorak-2

Let od Istanbula iznad Danske, Kanade i SAD do Havane trajao je više od 16 sati, ali je bio prijatan i udoban, sa bezbednim sletanjem na teritoriju Kube.

kuba-čvorak-4

Nakon lošeg iskustva sa oduzimanjem sendviča sa pršutom Etno kuće Erić na putu za Berlin, Čvorović se ovoga puta opredelio za sendviče iz plastičnog pakovanja

Malo umornom ali sitom… jer je tražio i jeo nekoliko puta tokom leta, Čvoroviću saopstavaju da mu je negde ostao kofer. A u koferu: Dessert kolači, Minićeva rakija, razni prospekti i garderoba za dve nedelje.

kuba-čvorak-3

Maruškine marame i kravate sa prospekima Turističke organizacije Srbije bili su u mom ručnom prtljagu i sada su kod mene, a nadam se da će i kofer stići za dan-dva – javio nam je Čvorović.

kuba-čvorak-1

 Na aerodromu  ga je dočekala Dayana Ugurola,  koja ga je za vreme beogradskog Sajma turizma pozvala da poseti  Havanu. 

kuba-čvorak-7

Ozon press: https://www.ozonpress.net/zivotni-stil/cvorak-sleteo-na-kubu-ali-ne-i-njegov-kofer/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *