U  Zagreb je juče stigla nemačka kancelarka Angela Merkel i u Banskom dvorima se srela sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Merkel je naglasila da je Hrvatska  puno toga ispunila i zbog toga joj je Evropska komisija dala pozitivnu ocenu pristupanju Šengenu.

U  Zagreb  je stigao i predsednik narodnjačke stranke Austrije Sebastijan Kurc i kako su novine zabeležile čekao je na red za ulazak u avion i sedeo u ekonomskoj klasi  Austrian Airlines-a. Novi predsednik  EPP-a  je Poljak Donald  Tusk sa osvojenih 93 posto glasova. U Zagreb je stigao i bivši italijanski premijer Berluskoni, a iz Slovenije Janez Janša. Na kongres evropskih narodnjaka nisu došli mađarski premijer Viktor Orban i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Rano jutros u glavni grad Hrvatske stigao je Slobodan Čvorović koji je prisustvovao liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja. Vernici  koji danas slave Arandjelovdan su sekli svoje slavske kolače. Služeni su hleb i žito. Čvorović je poklonio  crkvenoj biblioteci primerke Srpskog narodnog kalendara.

Sa djakonom Petrom je dogovorio da se  u Zagreb dostave i knjige kalendara za 2020. godinu u kojima se nalazi i tekst o ovoj zagrebačko-ljubljanskoj Mitropoliji. Predložena je i poseta djaka srpske gimnazije Ovčarsko kablarskim manastirima.

Ozon press: https://www.ozonpress.net/zivotni-stil/svi-su-dosli-samo-njih-dvojica-nisu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *