Ako poranite u Čačku oko 4 ujutru, pa krenete taksijem u 5h na aerodrom Surčin i pokažete svu dokumentaciju za kovid, pustićete vas da udjete u avion.

Letilica je iznenadjujuće puna putnika, svi sa maskama. Uz pomoć čuvene čačanske snalažljivosti opet dobijam tri spojena sedišta, pa tako ležim, a letim. Bugarska, Turska, Iran…pet sati. Na ovom letu se pića i hrana kupuju, pa može da se dobije sendvič u celofanu za 6, a flašica vode za 2,5 eura. Gledam ovaj poludeli narod kako sitni pare i kupuje. Iz torbe vadim prženice što ih je sinoć Stanka spremila, od domaćih jaja.Na aerodromu ponovo testiranje. Ostavljamo broj telefona i adresu za sluĉaj da rezultat bude pozitivan.

Abu Dabi: Moj hotelTaksijem za 30 eura stižem u hotel. Soba na 11. a bazen na 5. spratu. Zatvoren. Sutra kupanje…nasmejem se ja  i u zimskoj garderobi pravac peti sprat.

Skidam se i momku kazem da moram da se kupam i da pošaljem slike. On me samo gleda dok ulazim u topao bazen. Nisam imao vremena da iz kofera izvlačim kupaće. Momak je moje kupanje osvedočio sa 27 snimaka.Kasnije razbacujem stvari po velikoj, a bogami skupo plaćenoj sobi. Tako razbacane, moje stvari me leče od usamljenosti. 

Izlazim u grad. U samom sam centru kažu najbogatijeg grada na svetu. Kupujem neke sitnice i obilazim veliki trgovački centar. Na njegovom trećem spratu večeram. Veliku Zajedovu džamiju, luksuzni Emirat palas hotel sa  sedam zvezdice i  arapski Luvr video sam kada sam prošli put bio u Abu Dabiju.

Stiže mi poruka iz laboratorije sa aerodroma da sam negativan i da mi žele zdrave dane. Do Ekspoa svi autobusi – i sa  aerodroma i iz Abu Dabija  voze besplatno. Vožnja traje oko sat vremena.

Idem nasmejan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *