Nakon Zagreba i Turske, vlasnik turističke agencije „Čvorak“ otputovao je na Daleki istok i otuda poslao svoje dnevničke zapise sa puta našoj redakciji.

Čvorak opet leti……u avionu 300 mesta, a njemu dodelili … tri … sedišta … let trajao 12 sati … samo se budio da jede i spavao. Hvala Turskoj avio kompaniji…
Stižemo na Bali, a stigao je  i kofer. Vadim kratke pantalone i majicu  jer je baš vruće.

Nalazim taxi i uz cenkanje krećem ka hotelu. A hotel kao botanička bašta, soba na spratu sa pogledom na bazen. Imao je lekar pravo, kada mi je rekao da promenim sredinu. Nalazim kupaće gaće, od pre 10 godina i odlazim na bazen dok svi spavaju. Eto tako je počelo…. Spavanje pored otvorenog prozora i doručak … 5 eura …. lubenice … ananas … nekoliko puta doručkujem za jedno jutro.

Oči mi gladne, a svi se trude da mi ugode. Prvi dan ležimo pored bazena i pitam se što sam se ja ranije za nešto i za nekog sekirao. Okrećem se na stranu, spremam i onda krećem u susedni grad Ubud.

Mesto balinezanske kulture. Slikarsko selo sa radionicama u svakoj ulici. Izrda srebrnog nakita rezbareno drvo  i muzički program sa igracima je samo deo dnevne turističke ponude.

Sa Balija, Čvorović nastavlja put ka Vijetnamu, uz precizna uputstva turske avio kompanije: 

Poštovani Slobodane,

u nastavku Vam dostavljamo informacije vezane za sletanje u VIjetnam.

Po sletanju popunićete arrival/departure card. Za arrival/departure card su vam potrebni adresa smeštaja – 173 Phạm Ngũ Lão, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam, naziv smeštaja –Dragon Palace hotel, kao i vaši lični podaci iz pasoša i podaci o letu koje možete pronaći na boarding karti.

Po dolasku u Sajgon – Ho Chi Minh, ide se na šalter “Visa On Arrival” koji se nalaze pre pasoške kontrole, sa leve strane. Za vijetnamsku vizu potreban je pasoš, pismo od vijetnamsko Imigracionog, 2 fotografije, popunjen formular i 25$ u gotovini. Kada preuzmete pasoše od imigracionog odlazite do pasoške kontrole koja se nalazi pored.

Po završetku pasoške kontrole, automatski ulazite u prostoriju gde uzimate kofere (potrebno je samo da na nekom od mnogobrojnih ekrana pogledate na kom belt-u, odnosno na kojoj traci izlazi vaš prtljag). Nakon preuzimanja kofera, izlazite iz te prostorije i hodnikom idete ka izlazu gde će vas čekati koleginica Dragana nakon čega ste u sigurnim rukama. 

Ozon press: https://www.ozonpress.net/zivotni-stil/cvorak-i-cacanske-novine-na-baliju/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *