Naš saradnik Slobodan Čvorović vlasnik Turističke agencije „Čvorak“, poslao nam je novi zapis sa svog dalekoistočnog putovanja. Ovog puta, tekst i fotografije stigle su nam sa Tajlanda. Molimo vas, nasmešite se, čitajte priču o Čvorku i uživajte.

Malim avionom Air Asia, posle četrdeset godina, Čvorak je ponovo sleteo u Bangkok. Kralj Maha Vsdziralingkorn, zbog svadje sa ženom, nije sačekao gosta iz Čačka.

Inače kralj Rama Deseti kako ga zovu važi za čoveka sklonog skandalima. Završio je vojni koledž u Australiji, SAD i Britaniji. Tri puta je razveden i ima sedmoro dece ali se druge žene i četvoro sinova javno odrekao. Za naslednika je proglasio sina iz trećeg braka sa glumicom čije je roditelje poslao u zatvor, a ona živi u ilegali. Kralj sa ličnim bogatstvom spada u najbogatije monahe sveta.

Čvorak je sam otišao do hotela gde su ga sačekala dva slona.

 Sam je i večerao sa stapicima u maloj ulici pored hotela na reći Ćao Praja. Ujutru posle tajlandskog doručka vožnja čamcem do najstarijeg  hrama u Bangkoku Wat Arun – Hram zore. U hramu Wat Pho je statua ležećeg Bude.

Umoran od dalekog puta i Čvorak je malo prilegao.
Pešice se nastavlja do Kraljevske palate gde Čvorka čeka obaveštenje da će danas  od 16 Kralj pokazati svoju flotu od 52 čamca. Lepo od njega, verovatno je mislio da i  ovi iz TOČ-a organizuju ovako nešto na Moravi.

Kraljevski i Čvorkovi dani po vrućini brzo teku.

Na aerodromu Čvorka su ispratile vesele stjuardese sa molbom da ih povede u HLADNIJE krajeve.

Maserke na samom aerodromu spremajući se za posao nasmejane pozivale su Čvorka u svoje odaje. Ipak avion samo što nije krenuo, čekalo ga je još četiri i po sata leta do Indonezije.

Ozon press: https://www.ozonpress.net/zivotni-stil/a-od-kralja-za-cvorka-regata/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *