Dvorište moje. Sedam na klupu i pridižem noge. Radujem  se.Srčem vruć čaj i onda jednu po jednu kapsulu: magnall, bulardi, vitamnic promuljam kroz  usta, kao nekada riblji zejtin.

One pilule za starije, za pritisak: tritace concorpiju se posle doručka.

Gladan sam. Ekipa u bolnici  je  odavno  doručkovala.

Setih se i one  sestre  (ime poznato redakciji) što je išla prema meni noseći injekciju  kao štafetu.– Jel’  sestro? Jel’  se tako  nosi injekcija? – pitam je.– Nego?! –   pita me.– Špric se sakrije iza leđa – pridikujem dok se približava i traži da zavrnem majicu kako bi me ubola u stomak.– Jel i dalje osećas radost dok mučis muškarce tim injekcijama –  zapitkujem.– Da – kaže sestra.Ja jauknem, čisto da u razgovor unesem dramske momente.– Gotovo, drži vatu ovde – pokazuje na mesto uboda.– Sado-mazo, jel? – provociram je.– Čvoroviću, Čvoroviću… – kroz smeh me proziva.

– Sestrice, sestrice ..- uzvraćam joj. I ona onda odlazi niz hodnik, baca negde onu injekciju i verovatno će drugima da kaže koliko sam blesav.Ovom  se smeje veterinar  preko puta mene, a i dvojicu sa njegove leve i desne  strane.Uspeo sam da ih nasmejem.

Sestru i onako ne poznajem i ne vidim pod onolikom kamuflažom.Bacam ono  malo vate, i odoh ….  kabrioletom  kroz  HAVANU ….    Hemingvej me čeka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *