Od sinoćnjeg izlaska sam mnogo više očekivao. Mojom ulicom i bedemom šetao je samo moj kišobran i ja. Kišobran nije kineski, onaj što se lako otvara prvi put po kupovini a posle pri svakom manjem vetru se uvrće. Nosim veliki dvosobni kišobran koji mi je vratar Hiltona dodao kada sam izlazio iz hotela.  Kad je prestala  kiša nisam se vratio u hotel, pa je kišobran za dve osobe došao i do Čačka. 

Imam još jedan lep Slovasov kišobran koji sam dobio kao novogodišnji poklon, a imam i veliki kišobran kompanije Braće Karić.

Zvoni mi telefon koji jedva pronađoh u džepovima. Coko moj drug iz detinjstva zove me da izadjemo na ulicu da se igramo. Kad sam bio mali jedva sam čekao da porastem da ne bih spavao popodne. Predlaže da se vidimo na pola puta jer nismo više u istoj ulici. Treba da ponesemo i lične karte da nam na licu mesta izreknu mere ako smo prešli predviđeni metražu.

Ipak se dogovaramo za petak, oko osam, da se vidimo na korzou. Da vidimo one prenzionerke preko 65, ali samo do 67, eventrualno 68.

Ja ću da kao i pre budem na stepenicama SDK. Možda će da dodje i Zorica iz IV9 koja me pre više od 45 godina molila da je upoznam sa Spalom. Ako je unuke puste siguran sam da bi došla pa neka ih ostavi Spalu da ih pričuva.

Pokušaću da vidim da li kod Ugrina Mira Manenka teatralno jede žito sa šlagom.

Sada su na korzo postavili neke plastične šatore u kojima sede uvele ljubičice. Sa jutrošnjom frizurom okreću se ko onaj pevac na odžaku. Čas levo čas desno, kao da nekog očekuju da vide, da prepoznaju, ove što prolaze.

Onda dokone komentarišu i hvale se šta su od penzije kupile i šta će da kupe.

Juče je jedna ispustila kašičicu dok je odvaljivala parče od bele torte. Videla je staru ljubav, koji sada jede zimnicu kod druge žene, kako ulazi u apoteku Katanić. E da je mogla da zna koje lekove kupuje za ženu ili za njega. Da li ga još boli koleno što je povredio kad su bili na Cvetnjaku. Kad joj je rekao da joj lepo stoji crveni kupaći……

Ali  sada konobar  traži da naplati jer se menja smena…

Nije ga videla kad je izlazio iz apoteke … nije ga ni čekala … kao nekada pre 30 godina … samo je halapljivo uništila ostatke bele torte vodeći računa da ove dve srećno udate ne primete njen bol.

Autor: Slobodan Čvorović


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *