Sunčan je dan Bog poklonio turističkim radnicima Srbije na Kablaru. Dvodnenu posetu čačanskom kraju  organizovale su Turistička organizacija Čačak i turistička agencija LAZENA iz Ježevice.

Ugostili smo turističke radnike iz Subotice, Zrenjanina, Beograda, Lazarevca, Novog Sada, Rume i Bajine Bašte sa željom da svoje putnike  ubuduće dovedu u Čačak i pokažu im njegove lepote kao i jedinstvenu Ovčarsko- kablarsku klisuru.

Čist kablarski vazduh učinio je goste gladnim, a glad su utolili u Rošcima u porodičnoj kući Čvrkića: sirom, kajmakom, slaninom čvarcima.

Pita od  jabuka odmah je pojedena, kao i  tek ubrane trešnje.

U  manastiru Nikolje gosti su čuli priče  o manastirima, ali i o KALENDARIMA. Zbog visokog vodostaja izostala je vožnja katamaranom.

Neplanirana šetnja bedemom i obilazak teniskih terena i bazena,  učinili su da je gostima boravak u  Čačku prevazišao sva njihova očekivanja. Sa obale Morave sam im pokazao gde je agencija  Čvorak – samo trista metara daleko. Potom je usledeo odlazak u agenciju gde se privode kraju završni molerski radovi i priprema proslava 30-to godišnjice rada.

Radi šale i razbibrige, češljali su vunu, a zatim sam gostima poklonio rasađenu čuvarkuću koja čuva kuću i agenciju. Iste večeri, u Kafani Car Lazar, druženje nastavljeno uz muziku i Dessert tortu.

Sledećeg sunčanog dana, prošetali su gradom, posetili spomenik na Brdu Ljubiću, stigli i do Atomske banje.

Rastali smo se srdačno sa željom da nam ponovo dođu sa svojim putnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *