Ево већ 30 година пакујем и распакујем кофере као свој канцеларијски материјал. Отворио сам агенцију да бих, не само радио, већ и путовао. Јахао сам на камили, слону, возио се колима, аутобусом,чамцима, бродовима, малим и великим авионима.

Било је кише, снега и често врло далеко од куће. Спавао сам у малим али и великим, кажу луксузним хотелима и то у радно време. Организатори туристичких путовања звали су ме да опет видим Италију, Тунис, Египат, Бугарску, Турску,Шпанију, Грчку…

Нисам мислио да требам да купим стан у БЕОГРАДУ, правим возни парк, отварам хале … него сам трошио паре по државама Европе, Јужне Америке, Африке, далеког истока, Аустралије и Новог Зеланда.

Током 30 година у радно време купао сам се у рекама, морима, океанима, језерима.

Сад стар не жалим ни за чим. Миран, све чуо, све видео, све додирнуо. Сигуран, из искуства, да нигде нема бољег живота него овде. Често говорим младима да треба да иду у свет и да виде те лаже. Да осете муку и да се врате да им деца овде иду у школе.

Агенција   Чворак је издавач Српског народног календара., скоро 90.000 примерака за све ове године. У оквиру агенције су два удружења: Моје гнездо и Удружење потомака ратника.

Водио смо маркетинг неких чачанских фирми. Постојала је галерија слика. Скоро све кораке, подухвате агенције пратиле су и преносиле радијске, телевизијске и новинске куће. И увек лепе вести о Чворку и Чачку. У агенцији за 30 година радило, променило се  100 запослених. Памтим само оне добре и вредне. Радује ме да многи после толико година признају да сам био строг и захтеван али тек сада схватају да сам био у праву.

За обележавање 30 година од почетка рада агенције окречио сам бабину и дедину кућу у плаво.Са градом Чачком сам се договорио да запослим новог радника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *