Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će Rusija biti prinuđena da reaguje ako NATO pređe svoje „crvene linije” do Ukrajine, a NATO i SAD su upozorile Rusiju da će platiti visoku cenu u slučaju  vojne agresije na Ukrajinu.

Već uveliko sam priveo kraju pripreme za doček Nove godine u Ukrajini. Obnavljam ruski jezik, čitam turističke informacije, pakujem toplu odeću i radujem se.

Organizovano putovanje u Lavov- misteriozni grad Zapadne Ukrajine. Lavov, u blizini ukrajinsko-poljske granice neotkriven je dragulj Evrope. To je grad čokolade, kafe i piva. U njemu ima više od dvadeset parkova i zelenih površina, dve botaničke bašte i šesnaest spomenika prirode. Dva parka su spomenici pejzažne umetnosti od nacionalnog značaja, jedan – lokalni. U okviru grada nalazi se Regionalni pejzažni park Voznesenje, ekološka ustanova sa površinom većom od 300 hektara, koja ima ekosistem kao u prirodnim uslovima.Logo Lavova predstavlja multikulturalnost grada: jermenska crkva (zelena), pravoslavna crkva (crvena), Gradska kuća (narandžasta), katolička crkva (plava) i grkokatolički manastir (lila).Zbog vesti koje ovih dana stižu iz Ukrajine, naši klijenti otkazuju putovanje – tako glasi kratka poruka organizatora putovanja. Dakle: otkazuje se.Planirao sam da posle dočeka sam otputujem u Kijev u kome sam davno bio. Nameravao sam da ostanem  nekoliko dana,  a onda da sa turskom avio kompanijom odem do Ankare, odakle bih doleteo do Beograda.Nova  godina će ipak doći, a ja ću se valjda snaći…Slobodan Čvorović